ВестиИзложба о привреди Параћина у Завичајном музеју у Књажевцу

Изложба о привреди Параћина у Завичајном музеју у Књажевцу

Изложба „Привреда Параћина — Од млина до савремене индустрије: сећање за оптимистичну будућност”

Вечерас у 19 сати у галерији Завичајног музеја у Kњажевцу биће отворена мултимедијална изложба Завичајног музеја Параћин „Привреда Параћина — Од млина до савремене индустрије: сећање за оптимистичну будућност” чији су аутори др Христина Микић и Естела Радоњић-Живков.

Изложба приказује привредни развој Параћина, од предратног периода до данашњих дана кроз причу о најзначајнијим фабрикама Параћина и банкама основаним у предратном периоду. Привредна историја је један од најзначајнијих аспеката идентитета Параћина, али она није у довољној мери до сада била документована, валоризована и презентована широј јавности.

Изложбу прате интерактивна публикација и бесплатна андроид апликација које доприносе реконструисању културног наслеђа градске архитектуре in situ (на лицу места где су ти објекти некада били и како су изгледали).

Изложбу је финансирало Министарство културе и информисања Републике Србије, ЦРХ Цементара Поповац у оквиру програма „Партнерство за будућност” и Општина Параћин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб