VestiIzložba o privredi Paraćina u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu

Izložba o privredi Paraćina u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu

Izložba „Privreda Paraćina — Od mlina do savremene industrije: sećanje za optimističnu budućnost”

Večeras u 19 sati u galeriji Zavičajnog muzeja u Knjaževcu biće otvorena multimedijalna izložba Zavičajnog muzeja Paraćin „Privreda Paraćina — Od mlina do savremene industrije: sećanje za optimističnu budućnost” čiji su autori dr Hristina Mikić i Estela Radonjić-Živkov.

Izložba prikazuje privredni razvoj Paraćina, od predratnog perioda do današnjih dana kroz priču o najznačajnijim fabrikama Paraćina i bankama osnovanim u predratnom periodu. Privredna istorija je jedan od najznačajnijih aspekata identiteta Paraćina, ali ona nije u dovoljnoj meri do sada bila dokumentovana, valorizovana i prezentovana široj javnosti.

Izložbu prate interaktivna publikacija i besplatna android aplikacija koje doprinose rekonstruisanju kulturnog nasleđa gradske arhitekture in situ (na licu mesta gde su ti objekti nekada bili i kako su izgledali).

Izložbu je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, CRH Cementara Popovac u okviru programa „Partnerstvo za budućnost” i Opština Paraćin.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub