Timočka Timočka
Početna / Vesti / Microsoft Edge nekim čudom postaje popularniji
Microsoft Edge

Microsoft Edge nekim čudom postaje popularniji

U trenutku kada je Microsoft službeno najavio da će Edge browser uskoro preći na Google-ov Chromium engine, što nam deluje kao zadnji potez kojim žele postati konkurentniji Chrome-u, statistike koje objavljuje NetMarketShare, ukazuju na zanimljiv trend. Naime, tokom proteklog meseca, apsolutni vladar browsera Chrome mrvicu je posrnuo pa se sada nalazi na 66,89% udela među korisnicima desktop računara i laptopova, a neznatno je potonuo i Mozilla Firefox koji se koristi na 9,39% računara.

Ono što deluje pomalo iznenađujuće je rast Microsoft Edge-a, koji se sa 4,61% u januaru popeo na 4,79%, iako je Microsoft najavio da ga gasi, odnosno zamenjuje novim Edge browserom koji će raditi na Google-ovom engineu. Ovo je nakon dugo vremena rast Edge-a koji je dugo beležio samo pad.

Microsoft-ov Internet Explorer je ostao na drugom mestu iza Chrome-a sa udelom od 10,49%, a u gornjem top 10 „domu” nalazi se još i Safari sa udelom od 3,79 posto, dok „niži razred” sa ukupnim šestim mestom predvodi Opera sa udelom od 1,58%.

Razlog rasta Edge-a verovatno leži u padu Chrome-a i Firefox-a, mada se radi o doista sitnim posrnućima koja se mogu dovesti u vezu i sa stagnacijom tržišta PC računara koje se još uvek oporavlja od velikih padova tokom proteklih godina.

 

Izvor:itvesti.info

Možda će Vas zanimati

Uhapšena osumnjičena za teško delo protiv zdravlja ljudi u Domu za stare „Radost”

Uhapšena vlasnica Doma za stara lica „Radost” u Negotinu

Posle direktorke doma za stara lica „Radost” u Negotinu, uhapšena je i vlasnica tog doma, …

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo — Festival bibliobusa i „Kazan Kult Kladovo”

Ministarstvo kulture i informisanja RS odobrilo projekte Biblioteke u Kladovu u iznosu od 1.700.000 dinara

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je Biblioteci „Centar za kulturu” Kladovo 1.700.000,00 dinara …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica