ВестиMicrosoft Edge неким чудом постаје популарнији

Microsoft Edge неким чудом постаје популарнији

Microsoft Edge

У тренутку када је Microsoft службено најавио да ће Edge browser ускоро прећи на Google-ов Chromium engine, што нам делује као задњи потез којим желе постати конкурентнији Chrome-у, статистике које објављује NetMarketShare, указују на занимљив тренд. Наиме, током протеклог месеца, апсолутни владар browsera Chrome мрвицу је посрнуо па се сада налази на 66,89% удела међу корисницима десктоп рачунара и лаптопова, а незнатно је потонуо и Mozilla Firefox који се користи на 9,39% рачунара.

Оно што делује помало изненађујуће је раст Microsoft Edge-а, који се са 4,61% у јануару попео на 4,79%, иако је Microsoft најавио да га гаси, односно замењује новим Edge browserom који ће радити на Google-овом енгинеу. Ово је након дуго времена раст Edge-а који је дуго бележио само пад.

Microsoft-ов Internet Explorer је остао на другом месту иза Chrome-а са уделом од 10,49%, а у горњем топ 10 „дому” налази се још и Safari са уделом од 3,79 посто, док „нижи разред” са укупним шестим местом предводи Opera са уделом од 1,58%.

Разлог раста Edge-a вероватно лежи у паду Chrome-а и Firefox-а, мада се ради о доиста ситним посрнућима која се могу довести у везу и са стагнацијом тржишта PC рачунара које се још увек опоравља од великих падова током протеклих година.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб