Timočka Timočka
Početna / Vesti / Mjuzikl „CIGANI LETE U NEBO” u zaječarskom Narodnom pozorištu
Mjuzikl „Cigani lete u nebo”
Foto: Narodno pozorište Niš

Mjuzikl „CIGANI LETE U NEBO” u zaječarskom Narodnom pozorištu

Povodom dana Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović” biće izveden mjuzikl „Cigani lete u nebo” Narodnog pozorišta Niš. Mjuzikl je zakazan za subotu 2. februara, a cena ulaznice je 300 dinara.

 

REČ REDITELJA

 

Vođen iskustvom u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a posle uspeha mjuzikla Violinista na krovu u Nišu, koji sam režirao i igrao u njemu, želja mi je bila da se na niškoj sceni nastavi rad na mjuziklima i da Niš, pored Beograda i Novog Sada, na svom repertoaru ima i ovaj popularni žanr. Na poziv ansambla i uprave Niškog pozorišta, odlučio sam se za mjuzikl „Cigani lete u nebo”, zato što Niš ima potencijala da realizuje ovu zahtevnu formu (Narodno pozorište, Pozorište lutaka, horovi, baletske grupe, Akademsko pozorište SKC-a, glumačke škole, stručnjaci za muziku, dizajn zvuka, koreografi, aranžeri).

Dramski predložak „Cigani lete u nebo” nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog „Makar Čudra”. Gorki je „svoje” Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo”. Zemlja je za njih pretesna.

Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.

Možda će Vas zanimati

29. Međunarodni pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića” od 16. do 23. oktobra u Zaječaru [Program]

29. Međunarodni pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića” biće održan u Zaječaru od 16. do 23. …

29. Festival „Dani Zorana Radmilovića” — Pres-konferencija

Počinju 29. „Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Festivala „Dani Zorana Radmilovića” najverovatnije će biti, uz poštovanje svih predviđenih mera zaštite od virusa …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica