ВестиМјузикл „ЦИГАНИ ЛЕТЕ У НЕБО” у зајечарском Народном позоришту

Мјузикл „ЦИГАНИ ЛЕТЕ У НЕБО” у зајечарском Народном позоришту

Мјузикл „Цигани лете у небо”
Фото: Народно позориште Ниш

Поводом дана Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” биће изведен мјузикл „Цигани лете у небо” Народног позоришта Ниш. Мјузикл је заказан за суботу 2. фебруара, а цена улазнице је 300 динара.

 

РЕЧ РЕДИТЕЉА

 

Вођен искуством у мјузиклима Позоришта на Теразијама, а после успеха мјузикла Виолиниста на крову у Нишу, који сам режирао и играо у њему, жеља ми је била да се на нишкој сцени настави рад на мјузиклима и да Ниш, поред Београда и Новог Сада, на свом репертоару има и овај популарни жанр. На позив ансамбла и управе Нишког позоришта, одлучио сам се за мјузикл „Цигани лете у небо”, зато што Ниш има потенцијала да реализује ову захтевну форму (Народно позориште, Позориште лутака, хорови, балетске групе, Академско позориште СКЦ-а, глумачке школе, стручњаци за музику, дизајн звука, кореографи, аранжери).

Драмски предложак „Цигани лете у небо” настао је у сарадњи са Надом Станојевић, по мотивима приповетке Максима Горког „Макар Чудра”. Горки је „своје” Цигане градио пратећи несвакидашњу романтичну љубав Раде и Зобара кроз пространу степу Русије. Наша жеља је била да његове Цигане допунимо чергама у којима нема понизних и слабих, где су људи који воле живот, слободу, песму, игру. Такви Цигани једино могу „да лете у небо”. Земља је за њих претесна.

Руска циганска традиционална музика, пуна набоја, уз коју игра и срце и тело, употпуњује ову непоновљиву љубавну причу и сврстава је раме уз раме са Ромеом и Јулијом.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб