ВестиОдржана 132. седница Градског већа града Зајечара: Већници дали сагласност на цену...

Одржана 132. седница Градског већа града Зајечара: Већници дали сагласност на цену техничке воде у Зајечару

132. седница Градског већа града Зајечара

У великој сали Градске управе у Зајечару одржана је 132. седница Градског већа града Зајечара, уочи нове седнице Скупштине града Зајечара која је заказана за понедељак, 16. март.

На 132. седници Градског већа града Зајечара дата је сагласност на Елаборат о цени за техничку воду Јавно комуналном предузећу „Водовод” Зајечар, чиме према речима в.д. директора поменутог предузећа Николе Шарчевића цена техничке воде сада износи 38 динара по кубику.

Никола Шарчевић — в.д. директора ЈКП „Водовод” Зајечар

„Планира се ове године пласман воде у износу од 350.000 кубика са ценом од 38 динара на основу које би заиста ’Водовод’ добио знатну материјалну корист. С обзиром на то да су трошкови предузећа за струју и за зараде радника чинили две трећине од укупних прихода, уз помоћ ове мере ’Водовод’ ће отварити значајну добит”, рекао је Шарчевић.

Већници су дали сагласност и на Нацрт решења о именовању чланова новог деветочланог школског одбора Медицинске школе у Зајечару и сагласност Јавно комуналном предузећу „Тимок – одржавање” да у пословању спроведе одлуку Владе Србије да се увећају примања запослених на годишњем нивоу за око 33.000 динара на име регреса.

132. седница Градског већа града Зајечара

Већници су се сагласили и по питању финансијског, и извештаја о пословању Туристичке организације града за 2019. годину, као и сагласност на годишњи програм рада и финансијски план за 2020. годину.

132. седница Градског већа града Зајечара

Већници су се сагласили и са Нацртом решења да Спортско powerlifting удружење које је основао зајечарац Саша Цветковић, у свом називу користи и име града. Градоначелник је овом приликом честитао Саши Цветковићу на освојеној златној медаљи на Европском првенству у powerlifting-у у Француској и рекао да је то велики успех за град Зајечар.

132. седница Градског већа града Зајечара

На седници Градског већа усвојено је и решење о разрешењу Весне Бујић, правобраниоца града Зајечара.

132. седница Градског већа града Зајечара

О поменутим одлукама коначни суд даће одборници Скупштине града на наредном заседању које је заказано за понедељак, 16. март.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб