ВестиПоложај "из ноћне море"

Положај „из ноћне море“

Девојка спава и сања кошмар
Фото: Shutterstock, илустрација

Или… положај „за ноћне море“. Ево зашто није добро да спавате на леђима.

Ружни снови, застрашујући и узнемирујући су нешто што нас све снађе с времена на време. Обично се јављају кад смо преморени, кад смо под стресом, мучи нас анксиозност или нешто слично. Али, ако често имате ноћне море, можда је у питању много баналнији узрок — положај у којем спавате.

Ноћне море функционишу на исти начин као и сви други снови, каже психијатар др Рафаел Пелајо, за PopSugar, другим речима, „сећамо их се само ако се пробудимо док су још у току“. Било шта што нам ремети сан, такође, повећава вероватноћу да ћемо имати ноћну мору.

Kакве то везе има са спавањем на леђима? Па, кад спавате на леђима теже је одржати ритам дисања.

„Kад сте у дубоком сну, а спавате на леђима, језик се опусти, и помера се унатраг, стварајући малу опструкцију, али сасвим довољну да вам поремети ритам дисања и допринесе ружним сновима”, објашњава др Пелајо.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб