ВестиШВС града Зајечара: Донет Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и...

ШВС града Зајечара: Донет Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач Град Зајечар

Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач Град Зајечар

На данашњој седници Штаб за ванредне ситуације града Зајечара донео је Закључак везан за рад установа, јавних предузећа и других правних лица чији је Град оснивач.

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС„, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 15/19 и 17/19), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на седници одржаној 21.11.2020. године, донео Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач град Зајечар.

З А К Љ У Ч А К

​I

Почев од 24.11.2020. године до 04.12.2020. године у установама, јавним предузећима и другим правним лицима чији је оснивач Град Зајечар, као и у органима Града Зајечара, организовати рад на следећи начин:

  1. ​Омогућити рад од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта и којим радом се не угрожава функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица;
  2. Уколико би радом од куће било отежано функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица, извршити прерасподелу радног времена (сменски рад, наизменични рад по данима и сл.) на тај начин што у радном простору/канцеларијама послодавца не сме боравити истовремено више од два запослена.
  3. Забрањује се окупљање више од два запослена код послодавца у заједничким просторијама, односно ван радног простора/канцеларија, као и одлазак запослених у радне просторе/канцеларије других запослених без прописане заштитне опреме, а све ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

​II

Почев од 24.11.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у спречавању ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 у ПУ „Ђулићи” у Зајечару налаже се Центру за социјални рад „Зајечар” у Зајечару да организује пружање услуге „Дневни боравак у Клубу за стара лица“ на тај начин што ће просторије напред наведеног Клуба бити затворене за кориснике, а наведена услуга ће се пружати путем телефона или других комуникационих средстава од стране запослених у Клубу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб