Timočka Timočka
Početna / Vesti / ŠVS grada Zaječara: Donet Zaključak o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica čiji je osnivač Grad Zaječar
Zaključak o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica čiji je osnivač Grad Zaječar

ŠVS grada Zaječara: Donet Zaključak o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica čiji je osnivač Grad Zaječar

Na današnjoj sednici Štab za vanredne situacije grada Zaječara doneo je Zaključak vezan za rad ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica čiji je Grad osnivač.

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS„, br. 84/18) i člana 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 15/19 i 17/19), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na sednici održanoj 21.11.2020. godine, doneo Zaključak o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih pravnih lica čiji je osnivač grad Zaječar.

Z A K LJ U Č A K

​I

Počev od 24.11.2020. godine do 04.12.2020. godine u ustanovama, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač Grad Zaječar, kao i u organima Grada Zaječara, organizovati rad na sledeći način:

  1. ​Omogućiti rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta i kojim radom se ne ugrožava funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica;
  2. Ukoliko bi radom od kuće bilo otežano funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica, izvršiti preraspodelu radnog vremena (smenski rad, naizmenični rad po danima i sl.) na taj način što u radnom prostoru/kancelarijama poslodavca ne sme boraviti istovremeno više od dva zaposlena.
  3. Zabranjuje se okupljanje više od dva zaposlena kod poslodavca u zajedničkim prostorijama, odnosno van radnog prostora/kancelarija, kao i odlazak zaposlenih u radne prostore/kancelarije drugih zaposlenih bez propisane zaštitne opreme, a sve radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

​II

Počev od 24.11.2020. godine do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije u sprečavanju širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 u PU „Đulići” u Zaječaru nalaže se Centru za socijalni rad „Zaječar” u Zaječaru da organizuje pružanje usluge “Dnevni boravak u Klubu za stara lica” na taj način što će prostorije napred navedenog Kluba biti zatvorene za korisnike, a navedena usluga će se pružati putem telefona ili drugih komunikacionih sredstava od strane zaposlenih u Klubu.

Možda će Vas zanimati

Zaječarski bodibilderi uspešni i na Kupu Vojvodine

Prethodnog vikenda održan je Kup Vojvodine, a zaječarski bodibilderi zabeležili su ponovo uspehe i vratili …

Korona virus — COVID-19

U Zaječaru još 5 pozitivnih lica na korona virus, preminule dve osobe

Na osnovu 32 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica