DruštvoZdravljeRajačka narodna škola zdravlja: Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza, edukativna terapija

Rajačka narodna škola zdravlja: Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza, edukativna terapija

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Sintagme su sačinjene prema sličnim u kliničkoj medicini, iz prostog razloga da bi se zdravstveno vaspitanje približilo i postalo interesantno lekarima kliničarima.

U vezi s tim, da bi bilo jasnije čitaocima ovih pouka zašto one postoje, Rajačka narodna škola zdravlja ima jedan jedini cilj, a to je da da svakog dana pošalje po jednu zdravstvenu pouku narodu. Za sada upešno ostvaruje taj cilj. Ali, da bi ta pouka nečemu služila ona mora da zadovolji potrebu onih kojima je poslata, da u najprostijem smislu reči zadovolje svoju radoznalost, ali što je mnogo važnije, da pouči sve koji to žele kako da čuvaju i unapređuju život i zdravlje. U vezi virusa COVID-19 – kako da izbegnu infekciju korona virusom.

Rajačka narodna škola zdravlja svakog dana prati kakve su edukativne potrebe naroda, bilo da o njima saznaje iz Izveštaja o epidemiološkoj situaciji Kriznog štaba u vezi korona virusa, iz novina, sa TV, portala, ili, što je najvažnije iz razgovora sa ljudima u vozu, na pijaci, na ulici i na osnovu posmatranja kako se ljudi u vezi zdravlja ponašaju. Na osnovu tih saznanja postavlja se edukativna dijagnoza, a kada se to učini dolazi na red i edukativna terapija.

Edukativne potrebe su veoma dinamična pojava. One rastu i opadaju u zavisnosti od epidiemiološke situacije virusa COVID-19. Sada su veoma porasle u vezi sa polaskom đaka u škole u septembru. Javlja se stotinu pitanja u vezi zaštite od infekcije korona virusom. Odgovori na mnogobrojna pitanja u vezi s tim su edukativna terapija. U edukativnoj terapiji se koriste reči – lekovite reči. Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza i edukativna terapija se drugačije zovu – zdravstveno vaspitanje naroda.

Zdravstveno vaspitanje školske dece je osnovna edukativna potreba đaka u svakoj školi koja se može zadovoljiti – ako u školskom programu vaspitanja i obrazovanja postoji nastavna oblast – zdravstveno vaspitanje. Uvrstimo ga u školski program. Učinimo to „Za našu decu“.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,353PratilacaLajkuj
4,213PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub