ВестиИзложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову

Изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову

Изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову

Италијански институт за културу у Београду, у сарадњи са Библиотеком „Центар за културу” Кладово и Асоцијацијом Артепок, представља изложбу фотографија „Италија какву још нисте упознали” која ће бити отворена за посетиоце од 10. до 30. августа 2020. у Библиотеци „Центар за културу” у Кладову.

Аутор фотографија је архитекта Немања Богдановић који је путујући последњих десетак година по Италији овековечио телефоном њене знаменитости, свакодневицу и незаборавне тренутке. Обишао је више стотина места у осамнаест од двадесет регија ове земље, прешао пут дуг око тридесет хиљада километара и начинио више хиљада фотографија паметним телефоном чији избор представљамо на овој изложби.

Одабир фотографија приказује Италију, земљу изузетне лепоте са 50 културних и 5 природних локалитета на листи светске баштине UNESCO, виђену очима српског фотографа.

Од Венеције, Вероне, језера Гарда и Комо, Милана, Пијемонта, Ђенове, преко Болоње, Фиренце, чаробне Тоскане, зеленог срца Италије – Умбрије, затим Вечног града и регије Лацио до прошлогодишње Европске престонице културе Матере, бајковитог Алберобела и Сицилије.

Природне лепоте, архитектонска ремек-дела, културне и уметничке манифестације, гастрономија овековечени су на Богдановићевим фотографијама којима се нада да ће посетиоцима изложбе пренети бар делић онога што је он доживео током својих путовања по овој прелепој земљи.

Радно време библиотеке у Кладову је од 07:00 до 17:00 часова сваког радног дана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб