Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Prvi avioni sa vakcinama protiv besnila divljih životinja poleteli sa borskog aerodroma
Bor — Vazdušna vakcinacija protiv besnila divljih životinja
Foto: bor.rs

Prvi avioni sa vakcinama protiv besnila divljih životinja poleteli sa borskog aerodroma

Aerodrom u Boru će u narednim danima biti u fokusu jer će upravo odavde poletati avioni sa mamcima protiv besnila divljih životinja.

Vakcinacija se sprovodi izbacivanjem vakcina u obliku mamaca iz aviona na području cele Srbije, a uvođenjem oralne vakcinacije lisica, šakala, divljih mačaka i drugih životinja značajno je smanjen broj slučajeva besnila u našoj zemlji.

Aleksandar Milikić — gradonačelnik Bora
Foto: bor.rs

„Ova akcija se duži niz godina sprovodi na nivou čitave Srbije, a sa aerodroma u Boru će se pokrivati teritorija Jugoistočne Srbije, od granica sa Rumunijom i Bugarskom do Kosova i Severne Makedonije. Jedanaest aviona sprovodiće vakcinaciju izbacivanjem vakcina u obliku oralnih mamaca koji su potpuno bezbedni za građanstvo i domaće životinje. Preduzeli smo ozbiljne mere koje se tiču ovog pitanja, a treba naglasiti da ceo projekat oralne vakcinacije protiv besnila finansira Evropska unija, dok kontrolu uspešnosti vrši Veterinarski institut”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić prilikom posete aerodromu.

Cilj ove dugogodišnje kampanje jeste da se ova bolest iskoreni, ali i da bi se što bolje angažovali u borbi protiv ozbiljnijih rizika po zdravlje građana, kakvu nosi jedna bolest poput besnila. U planu je da ova kampanja traje oko 15 letačkih dana i na celu teritoriju Srbije biće bačeno oko milion i 671. 000 mamaca.

Možda će Vas zanimati

Hronika

PU Bor: Uhapšen Zaječarac dok je brao listove indijske konoplje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D. S. (1983) iz Zaječara, zbog postojanja …

Policija, policijski automobil

Boranin automobilom udario ženu: Ona preminula na licu mesta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su Z. M. (1973) iz Bora, zbog postojanja …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica