ВестиБадњи дан, вече и најрадоснији хришћански празник Божић, биће обележени у Зајечару

Бадњи дан, вече и најрадоснији хришћански празник Божић, биће обележени у Зајечару

Ватра
Фото: Pixabay, илустрација

Град Зајечар, ће и ове године, како то обичај налаже, пригодним програмом обележити Бадњи дан, вече и најрадоснији хришћански празник Божић.

Програм ће почети у недељу, 6. јануара, у 7 сати, када ће Свештенство Саборне цркве рођења Пресвете Богородице и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, традиционално исећи бадњак, након чега ће, у 8 сати и 30 минута, у Саборној цркви рођења Пресвете Богородице у Зајечару, почети Света архијерејска литургија.

У 17 сати почиње празнично бденије, док ће у 18 сати, из порте Саборног храма кренути свечана литија која ће проћи улицом Николе Пашића, и даље ићи до Градског трга.

Свечано налагање бадњака, планирано је за 18 сати и 15 минута. Чин налагања бадњака, обавиће Његово Преосвештенство епископ тимочки господин Иларион са свештенством Саборне цркве рођења Пресвете Богородице и градоначелником Зајечара, Бошком Ничићем.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб