ВестиГрО ДС Зајечар упутио позив градоначелнику да хитно сазове седницу Савета за...

ГрО ДС Зајечар упутио позив градоначелнику да хитно сазове седницу Савета за здравље и Штаб за ванредне ситуације

ДС Зајечар

Представници Градског одбора Демократске странке у Зајечару упутили су градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу позив да хитно предузме мере у складу са законским овлашћењима и сазове у најскоријем року седницу Савета за здравље и Штаб за ванредне ситуације.

Циљ седница односи се на хитно предузимање неопходних превентивних мера заштите становништва од могуће заразе новим корона вирусом.

Допис Градског одбора Демократске странке у Зајечару преносимо у целости:

Господине Ничићу,
Као првенствено одговорни људи и одборници Скупштине града Зајечара, позивамо Вас да у најскоријем могућем року, у складу са својим законским овлашћењима градоначелника, хитно сазовете Савет за здравље града Зајечара и Штаб за ванредне ситуације у циљу предузимања неопходних превентивних мера заштите становништва од могуће заразе новим Корона вирусом.
Имајући у виду да је до овог тренутка у Републици Србији забележено укупно 24 потврђених случајева заражених овим вирусом, те да још увек нису јасне све епидемиолошке и клиничке карактеристике болести, препоручљиво је предузимање што хитнијих мера за сузбијање епидемије, а првенствено превентивних мера за спречавање или ублажавање преношења инфекције.
Молимо Вас да у циљу превентивног деловања заштите здравља грађана нашег града предузмете следеће мере и препоруке:
 
• Обезбеђивање потребног броја дезинфекционих средстава и свих других потребних средстава које ће у најскоријем могућем року градске службе дистрибуирати у институције, јавна предузећа, установе, јавни превоз, поште, банке;
• Што хитније обавити и кординисати дезинфекцију дечијих вртића, основних и средњих школа на територији града;
• Организовати посебну службу за надзор над извршавањем горе поменутих мера;
• Апеловати на грађане да приликом организовања приватних догађаја као што су славе, свадбе, крштења и сличне манифестације са већим бројем људи, исти буду организовани у складу са одлуком која се односи на јавне скупове;
• Обавештавати грађане о извештајима са седница и препорукама стручњака путем званичног сајта града, као и других средстава јавног информисања;
• Обавештавање грађана који имају симптоме које изазива коронавирус да се уместо одласка у домове здравља или болнице, одмах обрате дежурним епидемиолозима на неки од унапред одређених телефона;
• Организовати координацију градских служби са надлежним здравственим институцијама на територији града Зајечара;
• Размотрити овлашћења из Члана 105. став 1. и 2. Закона о основама система образовања и васпитања који се односе на обуставу рада образовних институција у нашем граду.
 
Имајући у виду чињеницу да су поједине локалне самоуправе у Србији већ предузеле одговарајуће мере у вези са новонасталом ситуацијом, овим путем Вам се обраћамо у најбољој намери, а у заједничком интересу да се свака врста ризика сведе на минимум.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб