ВестиОдржан гејминг турнир „PES2020” у зајечарском Омладинском центру (ФОТО)

Одржан гејминг турнир „PES2020” у зајечарском Омладинском центру (ФОТО)

„Timočka Esports” — „PES2020” турнир у зајечарском Омладинском центру

У Омладинском центру у Зајечару, организован је први турнир у гејмингу „PES2020”. Учесници су се такмичили у игрици „Pro Evolution Soccer”. На турниру је било 16 учесника у „1на1“ и шест екипа у „2на2“ категорији. Такмичење се одржавало на два стејџа.

„PES2020” турнир у зајечарском Омладинском центру

У „1на1“ категорији победник је Немања Никодијевић из Књажевца, док је у „2на2“ категорији победила екипа „Тетрис” из Зајечара. Прва награда у „1на1“ категорији је била четири хиљаде динара, а у „2на2“ категорији награда за прво место била је три хиљаде динара. Друго и треће место у обе категорије је добило ваучер у зајечарском ресторану „Pallas”.

Категорија „1на1“

1. место — Никола Никодијевић ?

2. место — Марко Михајловић ?

3. место — Жељко Јовановић ?

Категорија „2на2“

1. место — Екипа „Тетрис” ?

2. место — Екипа „Brothers” ?

3. место — Екипа „РобињоРобињо” ?

Организатори овог такмичења јесу чланови прве гејминг организације „Timočka Esports” из Зајечара, Павле Вељковић и Петар Манчић.

Павле Вељковић и Немања Никодијевић

„Задовољни смо, с обзиром да је први турнир и да тек треба да се чује за нас. Одлично је прошло. Могло је мало више екипа да се пријави за ‘2на2’ турнир, али за први пут је све прошло како треба”, каже Павле Вељковић.

Петар Манчић са екипом „Тетрис”

Прво такмичење показало је да су млади у Тимочкој Крајини заинтересовани за гејминг, а Павле и Петар планирају да и у наредном периоду организују још неки турнир. За следеће такмичење разматрају турнир у борилачкој игрици „Tekken”.

Чланови организације „Timočka Esports” недавно су одржали трибину у Техничкој школи у Зајечару, а у плану им је да контактирају школе у Књажевцу и Неготину, како би се и тамо омладина упознала са гејмингом.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб