ВестиШтампане куће као решење за бескућнике

Штампане куће као решење за бескућнике

Куће штампане преко 3D штампача
Фото: YouTube / Screenshot

Непрофитна организација „New Story” је још у мају објавила рендере планова за читаво насеље које би се саградило само уз помоћ 3D штампача, а визија је сада још ближе стварности, будући да је пре неколико дана представљена прва конструкција.

Планирано је да се у Мексику сагради 50 оваквих домова у које би могле да се уселе читаве породице. Куће имају нешто преко 45 квадратних метара површине, а одштампане су уз помоћ Vulcan II штампача које је компанија „Icon” дизајнирала специјално за овај пројекат. За штампање једне куће потребно је само 24 сата, а свака има две спаваће собе и купатило. Породице које би требало да се уселе у ове куће имају приходе који су нижи од 80 долара месечно, због чега тренутно бораве у баракама које их не штите од временских непогода и других спољашњих фактора.

Овај пројекат би могао да инспирише и компаније из других делова света, будући да се тврди да се не ради о „блесавој идеји“ као што су многи тврдили у почетку, већ о пројекту који би могао да донесе кров над главом онима који најчешће спавају под ведрим небом.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб