ВестиWi-Fi 6 је представљен, ево шта нуди

Wi-Fi 6 је представљен, ево шта нуди

Wi-Fi 6

„Wi-Fi Alliance” је објавио да је Wi-Fi Certified 6 програм сада доступан за уређаје засноване на IEEE 802.11ax. Саопштење „Wi-Fi Alliance-a” даје бољи увид у то шта корисници могу да очекују од Wi-Fi 6 подршке.

Wi-Fi Certified 6 подржава шири распон уређаја и апликација, од оних које захтевају најјаче перформансе у захтевним пословним окружењима до оних које захтевају малу потрошњу и ниску латенцију у паметним домовима и IoT сценаријима. Wi-Fi Certified 6 испоручује готово четири пута капацитет који има Wi-Fi 5 и представља еволуциони напредак за способност Wi-Fi мреже да испоручи инфраструктуру високих перформанси и оптимизовану конекцију на све уређаје симултано — ово омогућава значајна побољшања у повезаним Wi-Fi окружењима.

Очекује се да ће Wi-Fi 6 нудити подршку за целуларне мреже, као и да ће испоручивати бројне напредне 5G сервисе. Када је у питању сигурност, „Wi-Fi Alliance” истиче да сертификација за Wi-Fi 6 захтева најновију генерацију Wi-Fi сигурности — Wi-Fi Certified WPA3. За појединачне кориснике, то ће значити коришћење верзије WPA3 под називом WPA3-Personal.

Поред побољшане сигурности, Wi-Fi 6 ће нудити и шири распон као и смањену потрошњу батерије.

 

Извор: benchmark.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб