Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Facebook лансирао Whale апликацију за креирање мимова
Facebook Whale апликација

Facebook лансирао Whale апликацију за креирање мимова

Није тајна да се у самом темељу интернета налазе смешни и мање смешни мимови, па не изненађује да се и Facebook интересује за овај формат.

Интернет мим (енгл. meme) је вирални садржај који се од корисника до корисника шири путем интернета. Најчешће се јавља у облику слике са додатим текстом, али може бити и у облику видео-клипа, речи или фразе. Мим је углавном заснован на једном шаблону, концепту, кога корисник према свом личном нахођењу мења и прослеђује даље, не реметећи основну структуру и препознатљивост. Може пренети било какву поруку, ироничну или саркастичну, и може представљати пародију, шалу или имати облик друштвене, политичке или било какве друге критике. Веома велика флексибилност омогућава да из изворне форме може настати на десетине хиљада варијација.

Facebook је без много буке лансирао апликацију за креирање мимова, која је понела име Whale, па корисници на њу могу да отпремају сопствене фотографије, или да бирају оне које се већ налазе у галерији, те им додају текст, емотиконе и филтере у нади да ће креације постати виралне. Иза апликације стоји NPE тим (New Product Experimentation) који је састављен како би радио на експерименталним Facebook апликацијама, и који је већ креирао апликације као што је Bump – чет који потпуним странцима омогућава да се повезују уз помоћ једноставних питања.

Можда ће Вас занимати

Библиотека „Центар за културу” Кладово: Микробит сетови за почетни ниво компјутерског програмирања

Библиотека „Центар за културу” Кладово: Микробит сетови за почетни ниво компјутерског програмирања

Библиотека „Центар за културу” Кладово омогућава својим ревносним најмлађим корисницима изнајмљивања 20 микробитова и 5 …

Република Србија: 5G мрежа

Аукција за спектар 5G у Србији одложена због корона вируса

Аукција за спектар 5G у Србији биће одложена због епидемије вируса корона и вероватно ће …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница