ВестиTwitter ради на враћању верификације

Twitter ради на враћању верификације

Twitter: Верификација налога

Ако је судити по твитовима истакнутих инжењера, Twitter ради на потпуно новом систему верификације корисника.

Компанија Тwиттер је потврдила наводе о успостављању новог система верификације, али је одбила даље коментарисање. На њиховој страници за помоћ корисницима се говори о томе да је програм верификације налога тренутно на чекању и да не могу да примају нове захтеве. Још увек није јасно када ће Тwиттер поново отворити ову опцију, и шта би нови систем могао да донесе.

Twitter је до сада користио плаву значку поред имена профила када би била потврђена верификација налога који су аутентични и који су били „од јавног интереса“. Иако је Twitter првобитно изјавио да верификована значка не подразумева формално одобрење компаније, у међувремену је признао да је дошло до неке забуне у вези са сврхом значке и шта она представља.

Процес верификације паузиран је 2017. године након општег протеста због одлуке компаније да плаву значку препусти „белом надмоћнику“ који је твитовао омаловажавајуће коментаре о Heather Heyer, жени убијеној током скупа у Шарлотсвилу 2017. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,835ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб